Brygga vin med hjälp av boken Hemmaframställning av Vin

I drygt 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många skilda reviderade upplagor. Boken består av mycket användbar vägledning om hur man på bästa vis brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att bara gilla att dricka vin dessutom börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en utvecklande och rolig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del personer avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tveksamhet samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar hela tiden metoder för vinframställning överlag. Det dyker hela tiden upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket god kvalité.

Utvecklingen är viktig på så sätt att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Massor av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att markant influera slutresultatet. Man ska vara noggrann med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därtill behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett tips är att inför bryggningen notera precis allting som behövs, och dessutom göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allt i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar ganska lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är även angeläget att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Inspektera självfallet så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer noga upplysning om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning samt vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom oerhört kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen åtkomlig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är helt kostnadsfri att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart

Be the first to comment

Leave a Reply