Förberedelser för att brygga vin hemma

Hemmaframställning av vin är en bok som utförligt förklarar hur vinberedning går till. Författaren till boken, Kjeld Erlandsen betonar bland annat vikten av god förberedelse inför vinbryggningen. Det är viktigt att ta förberedelserna med stort allvar. Det gäller såväl nybörjare som de med längre erfarenhet av vinbryggning. Varje bryggsats är nämligen exklusiv och slarvas det med någonting så kan det till och från påverka slutresultatet framträdande.

Först och främst ska man bringa ordning i processen genom att skriva upp alltsammans som behövs fram till fulländad produkt. Gör en lista över alltsammans som ska köpas. På så sätt får man en otvetydig överblick och eliminerar risken att undgå något väsentligt. Kontrollera också att den utrustning som ska användas är ren och att den självklart funkar.

Att vara bra förberedd kan bespara dig många felaktigheter under processens gång, och därjämte undgår du att kanske tappa humöret på vägen. Läs således utförligt alla bruksanvisningar (om så finnes) för varje enskilt område. Att läsa bruksanvisningar efter bryggning är ju inte optimalt, om än bättre att inte läsa alls med tanke på att det kan hjälpa inför kommande bryggning.

Att föra någon form av bryggjournal är att föredra. Alltsammans som tillsätts bör noteras. Tänk ifall du exempelvis förmå brygga drömmarnas vin som du så gärna vill brygga på nytt, men som du inte minns hur du gjorde. Detsamma gäller för odugligt vin. Vad gick snett i processen? Med en bryggjournal kan du lätt lokalisera moment och tänka om inför kommande bryggning.

Be the first to comment

Leave a Reply