Gör ditt eget vin väldigt billigt

Vid måltiderna är det inte alltid som samtliga har råd att unna sig ett ordentligt gott vin.

Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att förtära till ackompanjemang av denna förfriskning.

Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.

Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.

Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.

Det röda druvvinet i synnerhet har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar om de tas regelbundet med tanke på att det är ytterst rikt på antioxidanter.

För dem som inte kan handla vin, är allting inte förlorat.

Vem som helst kan göra ett rätt så bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man utför detta.

Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra bästa (hmmm).

Innan vi börjar bör jag berätta att det ett smidigare sätt som också ger ett smakrikare vin. Köp en vinsats från hobbyvinsatser – klicka här från hembryggning.se, prisad.se eller liknande webbutik.


Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv kopp socker

144 gram druvsaft (ca tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några andra tillsatser

En butelj där du kan mäta 4 liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger eller 2 jäshinkar eller plastdunkar

Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan nyttja ditt vanliga kranvatten för att ytterligare krympa kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna

Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan normalt bagerijäst funka också fast smaken blir dessvärre därefter.

Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.

För nybörjare som behöver aningen mer orientering samt hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt och flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att göra vin

Ta tratten och häll sedan saften i behållaren.

Häll samtliga tre burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.

Om du har tre burkar saft, häll sex burkar vatten.

Skaka alltihop tills blandningen blir absolut homogen.

Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.

Skaka igen grundligt.

Sockret ska vara fullständigt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den klar för användning.

När jästen är klar, tillsätt även denna till blandningen du har och skaka återigen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har en del hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett särskilt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.

Det måste vara väl gjort samt tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att binda med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).

Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett intyg på att jästen fungerar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst med gas som genereras från jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen igång.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är färdigt!

Nu måste du hälla det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.

Stoppa in i kylskåpet och njut sedan av ditt eget vin som kostade närapå inget alls – men det är gott! Nästa brygd kanske blir en vinsats?

Be the first to comment

Leave a Reply