Kom igång med bryggningen med boken Hemmaframställning av Vin

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare och lite mer erfarna vinbryggare i drygt 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera skilda reviderade upplagor. Boken består av mycket praktisk vägledning om hur man på bästa vis brygger sitt vin och om brygga vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att endast tycka om att dricka vin också börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en fruktbärande och rolig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tveksamhet samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar hela tiden metoder för vinframställning överlag. Det dyker hela tiden upp nya ingredienser och nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.

Utvecklingen är väsentlig på så vis att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att påtagligt influera slutresultatet. Man ska vara noggrann med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därtill behövs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett råd är att inför bryggningen skriva ned precis allting som behövs, och dessutom göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar relativt lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är därtill betydelsefullt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Kontrollera självklart så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer utförlig information om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar även på smaksättning samt vinprovning. Dessutom står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är minsann enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är alldeles kostnadsfri att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart

Be the first to comment

Leave a Reply