Prova att producera detta superbilliga vin

Vid måltiderna är det inte alltid som samtliga har råd att unna sig ett riktigt gott vin.

Men om det nu vore möjligt, skulle de flesta älska att förtära till ackompanjemang av denna dryck.

Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.

Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.

Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.

Det röda druvvinet speciellt har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar om de tas kontinuerligt med tanke på att det är oerhört rikt på antioxidanter.

För dem som inte kan köpa vin, är allting icke förlorat.

Vem som helst kan åstadkomma ett någorlunda bra vin med ingredienser från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att visa dig hur man gör detta.

Innan vi börjar bör jag nämna att det förekommer ett enklare sätt som också framställer ett smakfullare vin. Köp en vinsats från för vinsatser – klicka här från hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.

Med en aning övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra bästa (hmmm).

Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv bägare socker

144 gram druvsaft (ca 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte har några övriga tillsatser

En flaska där du kan mäta 4 liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger

Vatten – Det rekommenderas att nyttja destillerat vatten, men du kan bruka ditt vanliga kranvatten för att ytterligare minska kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att göra en del hål i ballongerna

Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka också fast smaken blir dessvärre därefter.

Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.

För nybörjare som behöver lite mer orientering samt hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt samt flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig redo att göra vin

Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.

Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll sedan i dubbelt så mycket vatten.

Om du har 3 burkar saft, häll 6 burkar vatten.

Skaka alltihop till dess blandningen blir totalt enhetlig.

Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.

Skaka igen grundligt.

Sockret bör vara helt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den färdig för användning.

När jästen är färdig, tillsätt även denna till blandningen du har och skaka återigen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har en del hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett speciellt vis att binda ballongen till mynningen av behållaren.

Det bör helst vara väl gjort samt tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att knyta med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (tolv timmar).

Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett bevis på att jästen fungerar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst innehållandes gas som genereras av jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är klart!

Nu tvingas du hälla det långsamt genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.

Stoppa in i kylskåpet och njut sedan av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt!

Be the first to comment

Leave a Reply