Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är rentav inte så besvärligt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan bestyra med korrekt temperatur för mäskning samt resten av processen, och andra komplement som ska till finner man enkelt online som till exempel bryggsocker.

bryggarsocker

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan det här sockret exakt då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man jämt måste rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning icke funkar så som man har tänkt sig.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker eller enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som faktiskt är till för ölbryggningen.

Något som får många att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som anser att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ofta att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som möjligtvis inte är fullständigt lyckad.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att hitta korrekt formel så kan det vara förståndigt att börja med ett mindre kok så att man icke behöver slänga så mycket ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På webben så finner du allting som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt spara pengar på att handla online.

När du likväl är på internet så kan du även få en hel del tips och råd från människor i forum som likaså brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.