Testa att producera detta superbilliga vin

Vid måltiderna är det inte alltid som alla har råd att unna sig ett riktigt gott vin.

Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att dinera till ackompanjemang av denna förfriskning.

Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.

Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.

Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.

Det röda druvvinet i synnerhet har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt med tanke på att det är ytterst rikt på antioxidanter.

För dem som inte kan köpa vin, är allting icke förlorat.

Vem som helst kan producera ett ganska gott vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att visa dig hur man gör detta.

Innan vi startar vill jag berätta att det så klart finns ett enklare sätt som också ger ett godare vin. Köp en vinsats från hembryggning.se vinsatser från hembryggning.se, prisad.se eller annan webshop.

Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra bästa (hmmm).

Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv bägare socker

144 gram druvsaft (ca tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några andra tillsatser

En butelj där du kan mäta fyra liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger

Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan nyttja ditt vanliga kranvatten för att ytterligare reducera kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att göra några hål i ballongerna

Vinjäst. Men om du inte har det, kan normalt bagerijäst fungera likaså fast smaken blir tyvärr därefter.

Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.

För nybörjare som behöver lite mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt samt flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig klar att göra vin

Ta tratten och häll sedan saften i behållaren.

Häll samtliga tre burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.

Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.

Skaka alltihop tills blandningen blir fullkomligt homogen.

Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.

Skaka igen noga.

Sockret ska vara fullständigt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den klar för användning.

När jästen är redo, addera också denna till blandningen du har och skaka återigen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har en del hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett särskilt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.

Det ska helst vara väl gjort samt tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att binda med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (12 timmar).

Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett bevis på att jästen funkar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst med gas som genereras av jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är färdigt!

Nu måste du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.

Stoppa in i kylskåpet och njut sedan av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt!

Be the first to comment

Leave a Reply