Allt-fraktfritt.presenterar sockerfri julmust med Harry Roberts originalrecept från 1922

Allt fler gör egen lemonad som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit enormt på Aromhuset att ta fram en mycket bra sockerfri julmust. Idag finns den och räcker därtill till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiken består av ungefär 1/10 socker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite strösocker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

läskkoncentrat

Aromhuset har tillverkat läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom blir det jul igen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läskedryck som säljs en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och så är det ju inte alltid så praktiskt att kånka flaskor ifrån butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan nyttja efter egen smak. Att man utför en rejäl insats för miljön innebär en extra bonus.

Det finns god anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läskedryck. Smakessenser är enkla att använda och dessa bör doseras på ett vis som passar dig bäst. Dessutom så fungerar de fint till samtliga varianter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl för 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Zero julmust på originalreceptet ger mycket god smak

När du handlar Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den ska. Allt du behöver är en flaska med den klassiska aromen. Av en halvliter essens så erhåller du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet anno 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare arom genom att ta minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan nu drygt, en butelj räcker till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Detta är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, flera konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Fastän att Zero Cola säljs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Innovativa sätt att bruka smakessenser på

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du anser att Julmust och Slush inte fungerar tillsammans.

Aromhuset, som dessutom saluför 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att göra Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket i själva verket är omöjligt för socker behövs för att issörja skall slusha.

Metoden presenteras även den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Här kommer metoden för sockerfri Zero Cola Slush, som också kan göras med Zero Julmust

Så här gör man sin egen sockerfria Slush

Ta fram en mycket stark mixer med extra effekt
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du har en bra Slush (issörja).
Klart.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, ett flertal kan serveras. Denna metod funkar oxå vid fikaställe-servering i liten skala.

cola

Detta är så typiskt för Aromhuset. Existerar inte en bra vara eller rimlig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer för kolsyrat vatten, nu kommer man före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting totalt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, eventuellt sätta standard hur smaksatt kolsyrat vatten skall smaka i framtiden.

Det är kul att blanda egen läskedryck och du kommer inom kort att märka att du kan skapa den ultimata drycken på detta vis. Smak för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan faktiskt mixa dessa lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller blanda osötad Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett tips alternativt så kör du med något coolare inslag såsom apelsin.

Av läskkoncentrat så erhåller du en läskedryck som är helt unik, det existerar ett helt utbud. Därjämte så kan du räkna med att den är nyttigare. På så sätt att du drar ner på strösocker samt på andra onödiga ingredienser.

Din familj och vänner kommer att uppskatta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt det de känner för!

bordsvattenaromer

Kolsyrade drycker du aldrig tröttnar på

Kanske har du känt dig irriterad mitt i sommaren när du ville ha Julmust men inte kunde hitta detta då butikerna inte säljer. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är speciellt gott. Av läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha då du vill ha den.

Dessutom så kommer du inte att tröttna på din egen hemmagjorda läsk. Den kan hela tiden ändra stil och så kan du ändra styrka så att det blir mera eller mindre läsk eller mera eller mindre smaksatt kolsyrat vatten.

Rätt smak till kolsyremaskin

Då du beställer läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara smart att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens kalas med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läsk som smakar bättre än det mesta som du kan köpa i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat finns på allt-fraktfritt.se har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer själv mängden kolsyra och styrkan på smaken. kolsyremaskin zero julmust Det blir god dryck till maten, för mellanmålet och då du bara känner för något som smakar bra och inspirerande.