Bjud på sockerdricka

Kalas för familjen kan innebär alla tänkbara gäster. Då spelar rätt sorts läsk stor roll. Sockerdricka är någonting som de flesta gillar. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Sockerdricka blir aldrig fel när det är kalas hemma

sodastream

Sockerdricka är en mycket populär läsk. Det är klassiskt svenskt. Den läsk som finns att köpa idag har inte riktigt samma smak som den klassiska.

Alla gillar den. Den är lättsam och alltid mycket söt. Men kanske blir det lite för sött om du köper på flaska. Då kan du istället välja att göra egen läsk och skapa sockerdrickan med mindre socker.

Du kan göra egen läsk med Aromhusets läskkoncentrat som innehåller mycket mindre socker än vanlig läsk. Eller Aromhuset helt sockerfria serie, där finns sockerfri sockerdricka. Allt finns hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Du kan välja att köpa koncentrat istället för läsk

Det är enkelt att göra egen sockerdricka. Det enda som behövs är rätt essenser. Det här är bra om du vill styra över hur sött det blir. Det kan passa bra i alla sammanhang.

Smaken i sockerdrickan kommer från päron och citron. I begynnelsen var det Saturnus som hade den bästa aromen för sockerdricka. Idag är det Aromhuset som levererar smaker.

I bålet så vill du inte att läsken ska ta överhanden. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Det resterande är inga konstigheter. Om haft i alkohol i bålet ska du inte servera det till barnen.

Dricker du mycket mineralvatten?

Att minska sockerkonsumtionen verkar vara synonymt med att sluta att dricka sockerdricka. Men så måste det inte vara.

Om det är smakerna som du gillar kan du köpa Aromhusets smaker.

Idag är Aromhuset bäst inom sitt område.

Det är inte farligt med mineralvatten. Sockerdricka pris Socker är inte bra i för stora doser, annars är det ingen fara. Det bero på hur mycket du får i dig. Om man inte äter så mycket socker blir man bättre på att känna smak.

Tänk på detta när du serverar

Det handlar om presentation. Butiksläsk kan se proffsig ut. Men det kan vara inbjudande ändå. Servera i egna glas.

Det går också att hälla på kanna men då finns risken för att bubblorna snabbt försvinner. Testa och se vad som fungerar. Garnera gärna.

Smaken går väl ihop med citron. Våga vara vild i smakkombinationerna. Det livar upp lite extra.