Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Många har redan dött i den nya pandemi. Coronavirus är ett mycket förrädiskt virus. Du kan dock vidta flera åtgärder.

Ett dagligt intag av C-vitamin är grunden till ett starkt immunförsvar. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Tablettformen är dyr men askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform ger en likartad effekt till ett mycket lägre pris.

En pandemi kräver extra god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Coronavirusdödande

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Du ska inte använda handsprit. Det är ingen ide att du köper handsprit!

Handsprit dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukevirus. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Du kan bli smittad med annat än coronaviruset och är därefter ett mycket lättare offer och blir mycket sjukare om du drabbas.

Om man använder handsprit under lång tid så kan man få sår. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Många uppskattar även en bakteriedödande handtvätt. Du ska se till att använda en antibakteriell tvål efter varje toalettbesök och innan du lagar mat. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Ju fler som begränsar social samvaro, ju snabbare kan pandemiN försvinna från vår värld. Desinfektion info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.