Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Nu är det viktigt att desinficera

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Tvätta händerna ofta. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Gör det inte bara om du har symtom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Det ger ett bra grundskydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Bakterier finns överallt. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Det har en mycket bra effekt. Det är bara att puffa på det som du just har kommit hem med för att döda eventuellt virus.

Var skyddad året runt

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. Många får god effekt med en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Du bör alltid ha bra antiseptiska tvålar hemma. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

sterilisering

Vet du vad ytdesinfektion är?

Ytdesinfektion dödar bakterier på ytor som du använder. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.