En ejektorflaska hjälper dig att bli av med mossan

Många vill inte ha mossa i sin trädgård. I trädgården vill man ju ta bort den snabbt.

Om man köper Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man ett bra ogräsmedel. Medlet kommer att döda mossan och ge gräset en chans till att få överhanden. Har man bara en vanlig trädgårdsslang, bra skor och lite tålamod så är det här ett riktigt bra sätt att få bort mossan på.

ejector

Så tar ejektorflaskan död på mossan

Man kan säga att det fungerar som en spridare. Man kopplar den vanliga slangen till dunken som har ett handtag med vilket man kan kontrollera vattenspridningen. Det är en av de mest effektiva metoderna.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. Det är bara att koppla till slangen och sedan ge sig ut på promenad över gräset med tryckspruta för att spraya med lösningen.

GTI kan även användas på taket.

Om man har mossa på taket så kan man använda GTI och Takrent Turbo också. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

För det första så bör man skrapa bort den mossa som man ser på taket med en skrapa. Sedan kan man spola med vatten för att få bort lösa bitar. Det kan hända att det fastnar i hängrännan men då får man göra rent den.

Om det finns någon mossa kvar så kan man gå på med Tak GTI. Man låter det verka ett tag på taket.

En plan B tar längre tid. Använd rikligt av Bensaltensid eller Takrent Turbo. spridare gödning Låt det sedan regna bort, det tar några månader.

Spar ejektorflaskan och dunken för framtiden. Då flaskan är ganska dyr så är det bättre att återvinna den. Det går utmärkt att göra egna järnsulfat sen. Det kostar mindre än Mossa GTI. Till tak kan du använda Bensaltensid.

Om du vill spara pengar då ska du köpa ejektorflaskor på nätet.

Köp hos allt-fraktfritt.sese finns både tom ejektordunk, smart dunk, spridningsdunk, järnsulfat, Fulstopp, Bensaltensid med mera. Allt-fraktfritt.De säljer egna, konkurrerande, mossmedel också.

Det blir billigare att beställa direkt från tillverkaren. Ofta är det dessutom bättre (starkare blandning) då företaget har råd att kosta på sig då man säljer direkt till konsument utan mellanhänder. Dessutom är det så att om en ejektordunk får för lågt vattentryck blir inte blandningen tillräckligt stark. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = fler nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Gör det själv eller få professionell hjälp

Om man använder ejektorflaskor mot mossmedel kan man göra det mesta själv. Om man ska jobba på taket så måste man ha skyddsutrustning. Det är ju starka saker man håller på med.

Gör det själv eller ta in hjälp. Man kan ju ta in proffs också men det blir ännu dyrare.

Man får bestämma själv. Mossan måste bort så det gäller att finna den smidigaste vägen till en mossfri trädgård och ett mossfritt tak.