Har du provat att göra stora såpbubblor med glycerin?

Säg den som inte gillar såpbubblor. Om du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin finns det också glycerin.

var

Är glycerol säkert?

Glycerol saknar både färg och lukt. Glycerol finns naturligt hos människan också.

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

Du kan antingen framställa glycerinet på syntetisk eller vegetabilisk väg.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Det kan vara bra att ha hemma.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. vegetabilisk glycerin köpa Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. När du blandat alltsammans är det klart.

Man kan göra egna ramar. Det kan man använda, enkelt. Sedan för du redskapet fram och tillbaka för att skapa bubblor.

Såpbubblor kan ju produceras överallt. Gör bubblor precis som du vill.

Man kan göra bubblorna hur stora som helst. Man kan också använda sig av särskilda glycerintvålar.

Är glycerin farligt?

Om man undrar detBör ta sig en ny funderare. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Vissa ämnen bör hållas åtskilda.

Om man väljer att blanda de två bildas ett ämne som heter nitroglycerin, det är farligt. Det blir en fin explosion av det om man tappar det i backen. Det bör man ju i och för sig undvika.