Hur används luktätare på gymmet?

Redskapen på gymmet kan ofta lukta svett. Luktätare och speciella rengöringsmetoder kan tillämpas för att göra gymmet till en bättre plats.

Börja med att bygga upp en rutin. Du kan börja med att läsa olika luktborttagare test. Om du inte städar i övrigt så har du inte så stor nytta av en Yocoair eller Luktstopparen.

Det är a och o.

Ett gym måste ha regler. Att ta hand om maskinerna kan vara en viktig del. Spray eller pappershanddukar kan ställas ut. Det här kan minska på behovet av luktätare drastiskt.

Då kan ju alla städa själva. dålig lukt i skor Om man dessutom kan ta med sig en egen handduk så är det ännu bättre. Det är alltid en smart idé att ligga på en handduk istället för direkt på träningsmattan.

När handduken tar upp svetten så minskar det på svettlukt på verktyg och träningsredskap. Nya medlemmar kan ju få gratis handdukar.

På gymmet får det inte lukta rök. Cigaretter och träning kan ju ses som motpoler men det finns alltid folk som tycker att det är okej att stå i dörren till gymmet och röka. Det bör förbjudas.

Personlig hygien är som alltid personlig

ta

När det gäller illaluktande skor och svettiga gymmedlemmar så går det ju inte att tvinga folk att ta bort dålig lukt, men det går att ge tips. I luktborttagare test kan du läsa vilka produkter som är bäst.

Man kan till exempel ställa en Svettluktsdödare direkt inne i lokalerna. allt-fraktfritt.se har dessutom produkter för golvbrunnar.

Det är bara att köra igång på en gång. Sprayen håller dålig lukt borta i upp till 12 timmar.

Märk upp luktätare på ett smart sätt

Luktätare måste ju vara tydligt märkta så att de används rätt. Det bör framgå att luktätaren inte är farlig att använda och att den fungerar både på kläder och redskap.

Allt som luktar svett kan behandlas med några få sprayningar och det här bör också uppmuntras av personal men på ett bra sätt förstås. Med skyltar som visar var sprayen finns och vad den gör så kommer fler att se till att få bort dålig lukt och då blir gymmet så mycket trevligare att träna på.