Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Många är oroliga för coronavirus just nu. Så får du ett bra skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

handdesinfektionsmedel

Kanske en av medicinbranschens mest seglivade myter. Därför tog alla handsprit slut. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Handtvålen ger bäst skydd mot coronavirus. Sprit behövs inte. Sprit är för svagt mot vinterkräksjukan.

Det är vanligt att handspriten torkar ut din hy. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Dina händer kan bli mycket torra. Händernas fett löses upp. Det kan leda till svåra hudproblem på dina händer. Alkogel innehåller dessutom olika kemikalier.

Prova en vattenbaserad och katjonisk handdesinfektion istället.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Köp en bakteriedödande tvål till jobbet

Tvätta händerna även på jobbet. Du kanske är noga men dina kollegor kan slarva. Det är på liv och död just nu.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. ytdesinfektion plus Alla måste hjälpas åt om vi ska kunna lösa detta.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. På din arbetsplats måste du vara vaksam, alla är kanske inte lika noga som du.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Om du gör det till en rutin tänker du inte på att du gör det. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. På så vis får du ett extra skydd. Medlet tar bort allt coronavirus.