Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Att vi känner skräck för den pandemi som coronaviruset står för är inte konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Handspriten är oftast otillräcklig som desinfektionsmedel. Spriten tar inte alla virus. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

ytdesinfektion

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. dax handdesinfektion Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Det behöver inte vara det bästa alternativet mot coronavirus. Det kan däremot torka ut dina händer. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Prova att använda handskar istället.

Har du ytdesinfektion hemma?

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Använd handskar.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Då vet du att du är skyddad. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Tänk på ytdesinfektion också. Då kan du spraya överallt.