Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Hansprit biter ju inte på coronaviruset.

Finns det alternativ till handsprit på apoteket som kan fungera lika bra?

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

desinfektionssprit

På senare tid har det tagits fram tvålar som är mycket effektiva mot både bakterier och virus. De personer som ofta använder alkohol som rengöringsmedel vittnar om att de får torra händer efter en tid.

Folk köper det trots att de vet att det inte genererar rätt skydd. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Glöm inte att tvätta händerna

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Med en antibakteriell spray får du ett extra skydd.

Svårare blir det om du har barn hemma. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Man måste vara försiktig. Om barnen lär sig att tvätta händerna så är mycket vunnet.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. Kläderna är nog inte smittade då. Om du vet att kläderna har exponerats så kan du spraya bakteriedödande spray på dem.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. IONplus och Holistic är bäst.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Glöm inte bort ytorna i ditt hem. Med ytdesinfektion kan du säkra att saker som du köper i butiken inte kommer in i ditt hem med smitta. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Många har bara tvål i badrummet. Ha det i köket också. Tänk på det istället för att köpa HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.