Kan jag lita på handdesinfektion?

Just nu har vi en pandemi över hela världen. Det är inte så konstigt att vi är rädda. Är handdesinfektion tillräckligt?

Det här är en fråga som många ställer sig just nu. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Du behöver inte köpa handsprit mot virus.

antibakteriell

Men det finns annan handdesinfektion än handsprit mot virus

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. Experterna säger att handsprit mot virus inte är så effektivt som man kan tro.

Vissa bakterier överlever en spritning. Några av våra vanligaste virussorter är immuna mot handsprit.

bakteriedödande

De virussorterna smittar fortfarande. En coronasmitta på det är inte så kul. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

Tvål biter bättre än handsprit mot virus. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder så har du ett bra skydd.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Arbeta in bra rutiner för din handdesinfektion. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Du måste alltid tvätta händerna. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Man vet inte vem som smittar.

Handtagen på dörrarna måste också göras rent

Virusskyddet byggs upp om du tvättar händerna noga. smittstopp Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Så kan du ju inte göra.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

Den bakteriedödande sprayen kan till och med användas på matvaror. Då minskar du smittan. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. Då har du gjort handsprit virus verkningslöst. Om du köper en vattenbaserad handdesinfektion så är du hemma.