Med riktigt bra antibakteriell handtvål får du effektiv handtvätt

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Pandemin har öppnat upp ögonen på folk, nu inser man att handtvätt är viktigt.

Det räcker inte med handsprit.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Många apotek sålde slut på handsprit. Förmodligen är det så att handsprit inte räcker som metod.

Oftast hjälper inte ens handsprit mot en förkylning. Handtvätt är mycket bättre. Det är en kunskap som har funnits länge och som inte har förändrats bara för att vi drabbats av coronavirus pandemin.

Bli inte sjuk – använd handtvål

antibakteriell

Genom att använda en antibakteriell tvål dödar du smittan snabbt och enkelt. Tänk på att tvålen är alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Använd en bra tvål och tvätta händerna i 20 sekunder. Därefter ska du skölja noga.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Tvätta händerna med handtvål efter varje toalettbesök. Använd den också när du kommer hem. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Då glömmer du inte bort det.

När får du smitta på dina händer?

Man borde fundera på den frågan oftare. desinfektion spray Använd handtvål på rätt sätt.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Då är det extra viktigt med regelbunden handtvätt med en riktigt bra handtvål.

Vi måste göra vad vi kan

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Hemma och på jobbet.