Om du har bikarbonat hemma så är saken biff

Vissa saker kan man ju inte vara utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Ett exempel på detta är bikarbonat.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Men kom ihåg att inte blanda ihop det med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Om man lägger det i vatten så löses det upp långsamt. Man använder sig av bikarbonatet på så många olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med hälsa för kropp och för hem.

Använd bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat Det måste vara så för att fungera på ett bra sätt. Man kan ju köra med olika huskurer mot halsbränna.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Om man gör detta innan man äter något så ger det bäst effekt. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Om det inte är rent mår man inte bra

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort annan typ av smuts också. Det är skonsamt för miljön. Vi rekommenderar att du köper storpack.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

I grunden är det samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Detta är en något svagare variant.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. 1 tesked räcker bra.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Det kan vara filmjölk eller juice. Men du kan också ta det säkra före det osäkra och använda bakpulver.